En hellig morgenpraksis

3 gode måder du kan begynde din dag på:

Måden du begynder din dag på, sætter tonen for resten af dagen. Og fordi gentagelser skaber virkeligheden kan det også sætte retningen for resten af dit liv, såfremt du tager et skridt hver dag i en god og nærende retning for dig selv. Skulle du falde af hesten undervejs, så vid at det altid er muligt at vende tilbage og komme op på sadlen igen.

I bund og grund handler vigtigheden i en morgenpraksis om igen og igen at vende hjem til dig selv. Det handler om at skabe et Helligt Rum hvor du kan forbinde dig med dig selv inden du lukker støj fra omverdenen og andre menneskers energier ind i dit system.

Når vi i livet bliver slået ud af kurs eller kommer til at forlade os selv kan en morgenpraksis blive dit stabile anker at vende tilbage til. Med tiden er min erfaring, at vejen hjem til os selv bliver kortere og kortere, så længe vi er kontinuerlig i vores praksis. Her kan du få inspiration fra et lille udpluk af nogle af de morgenpraksisser jeg ofte begynder min dag med:

Skriv drømmedagbog

Jeg begynder ofte min morgen med at nedskrive de drømme jeg har haft om natten. Jo mere jeg skriver mine drømme ned, jo bedre bliver jeg også til at huske endnu flere drømme. Underbevidstheden har så meget guld til os.

Forfatteren til bogen Klare drømme, Charlie Morley skriver at:

“Hver gang vi drømmer, skriver vores ubevidste sind et brev til os. Mange af os gør os ikke den ulejlighed at læse brevene – og nogle af os er overhovedet ikke opmærksomme på, at vi får dem – men alle drømmer og, derfor får vi alle sammen breve hver nat fra vores drømmesind” .

Han skriver desuden, at vi i første omgang må begynde at hente vores post, hvilket vil sige, at vi er nødt til at begynde at huske vores drømme f. eks ved at have en drømmedagbogs praksis. På den måde fortæller vi det ubevidste sind at vi er klar til at lytte til det. Og så vil det ubevidste sind begynde at skrive flere breve med indholdsrige, interessante og dybsindige indsigter til os.

Dans & bevægelse

You’ve got to dance like there’s nobody watching….

Begynd din morgen med at danse og bevæge din krop. Det handler ikke om at det skal se godt ud men om, at det skal FØLES godt. Det handler ligeledes om, at bevæge sig fra vores overmentale sind med tankemylder fokuseret i enten fortid eller fremtid – og istedet rejse ned i kroppen og komme til stedet i NUET.

Psykolog og åndedrætsterapeut Ranka Skak, som jeg har kendt siden jeg som 18-årig begyndte i hendes fantastiske kvindegruppe Sjæle Søster siger så fint, at når vi bevæger kroppen i anderledes og mere frie bevægelsesformer end dem vi er vandt til, så giver vi plads til, at det som er større end vores personlighed kan få lov til at skinne igennem. Så skru op for musikken og sæt din yndlings playliste på!

Skab noget kreativt

Andre morgener begynder jeg dagen med at tegne med mine Soft Pastels, som er nogle tegnekridt i flotte kraftige farver. At tegne kan være endnu en god måde, at bringe de ubevidste processer op i lyset på. Man kan sige, at du eksternaliserer det som lever inden i dig, så du kan kigge på det mere klart udefra. Jeg elsker at tegne min kerne, som ofte bliver repræsenteret som en blomst, som vokser med dybe rødder op mod solen og til sidst ender med at blive et fuldt udfoldet træ ala Bedstemor Piletræ fra Pocahontas.

Nogle gange tegner jeg også de drømme jeg har haft i nattens løb istedet for at skrive dem ned. Kreativitet har ingen begrænsninger. Så skab hvad end der gør dig glad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *