Husker dit barn tidligere liv?

Børnepsykiateren Dr. Jim B. Tucker er tilknyttet Universitetet i Virginia og beskæftiger sig med ledelsen af universitetets forskning i børns beretninger om tidligere liv. Læs eventuelt mere på hans hjemmeside her: www.jimbtucker.com

Når kroppen dør & sjælen lever videre

Ifølge Dr. Jim B. Tucker peger forskning på, at erindringer, følelser og endda fysiske og psykiske traumer kan overføres fra ét liv til et andet.

I mere en 60 år har forskere nemlig studeret børns udtalelser om tidligere liv og mange af børnene har givet nok detaljer således, at en bestemt afdød person er blevet identificeret til matche børnenes udsagn.

Disse tilfælde forekommer over hele verden, og selvom de er nemmest at finde i kulturer som tror på reinkarnation som for eksempel Indien, Sri Lanka, Tyrkiet, Libanon, Thailand og Burma, er der også fundet mange tilfælde i Vesten.

Beretninger fra de 2 til 5 årige

De børn, der har minder om tidligere liv er typisk mellem to og fem år og de holder normalt op med at udtale sig om tidligere liv i en alder af seks til syv, hvor de fleste ser ud til at miste deres hukommelse fra tidligere liv. Dette er den alder, hvor børn starter i skole og begynder have flere oplevelser i det nuværende liv.

Mange børn viser adfærd og emotioner, som ser ud til at være forbundet med de liv, de beskriver. I cases, hvor børn rapporterer at have haft et tidligere liv som det modsatte køn vil nogle børn vise en adfærd, der passer til det køn.

Case med Sam Taylor

Sam Taylor blev født 18 måneder efter sin farfar døde. Da han var 1,5 år gammel, så han op på sin far, som var ved at skifte ble og sagde: “Da jeg var på din alder, plejede jeg det skifte dine bleer.” 

Sam begyndte at tale mere om, at han have været hans bedstefar. Til sidst fortalte han detaljer om sin bedstefars liv, som hans forældre følte sig sikre på, at han ikke kunne have vidst, såsom det faktum, at hans bedstefars søster var blevet myrdet, og at hans bedstemor havde brugt en foodprocessor til at lave milkshakes til sin bedstefar hver eneste dag i slutningen af ​​sit liv.

Da Sam var 4,5 år gammel, døde hans bedstemor, og hans far fandt de gamle familiebilleder frem. Sams mor fik dem spredt ud en aften, da Sam begyndte at pege på billeder af hans bedstefar og sagde: “Det er mig!”. For at teste ham, viste hans mor ham et klassebillede, der omfattede 16 drenge, og Sam var i stand til at udpege hans bedstefar ud gruppen.

Psykiateren Dr. Jim B. Tuckers personlige holdning:

“Jeg er blevet overbevist om, at denne verden er mere end blot det fysiske univers. Jeg tror, at bevidstheden ikke blot er resultatet af hjernens funktioner, men at den meget vel kan være en unik kraft i universet“.

På Netfliks kan du se dokumentarserien Surviving Death som blandt andet handler om børns minder om tidligere liv. Særligt episode 6. Se traileren på youtube her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *